Cappelens Forslag

Bernt Ankersgt. 4, 0183 Oslo, Norway
Opening hours: mon - fri. 12-18 Saturday: 12-15

Back to All Events

Auestad - For folk flest

Arrangementet er gratis.

Hans Martin Austestad har høstet gode kritikker og tilsynelatende funnet trygg grunn med bluegrass i ryggen med spellemannsnominerte grupper som Earlybird Stringband og Løkki. Men Austestad har også medvirket som sidemann og joker på et dusin forskj…

Hans Martin Austestad har høstet gode kritikker og tilsynelatende funnet trygg grunn med bluegrass i ryggen med spellemannsnominerte grupper som Earlybird Stringband og Løkki. Men Austestad har også medvirket som sidemann og joker på et dusin forskjellige utgivelser i vidt forskjellige uttrykk.

Han er utdannet jazzsanger, låtskriver og strengeinstrumentalist, og er kanskje mest kjent for radiosinglene "Liten Bygd", "Slag For Slag" og "Få No Radioen På" fra debutalbumet (2015).

24. mars 2017 er han aktuell med en ny, konseptuell, utgivelse. En hardback bok og cd-album som omhandler fremmedfrykt og rasisme.

 

"Eg ville lage ei utgjeving om noko eg brenner sterkt for. Flyktningar. Eg er misjonærbarn, og har vakse opp i Hong Kong med foreldre som jobba med flyktningar i kjølvatnet av Vietnamkrigen. Eg, og fleire med meg, meiner at det offentlege ordskiftet om innvandring og flyktningar er på eit historisk lavmål. Så eg ville skrive om fremmedfrykt og fordommar i Norge. Om sympati og empati. Om frykt for endring. Bruke mine eigne erfaringer og perspektiv og skrive om samfunnet me lever i, framfor å skrive om meg sjølv og mitt indre følelsesliv. 

Austestads musikalske univers kretser rundt pop/rock sjangerlek med inspirasjon fra de siste 60 årene. Legg til bluegrass og folk, som har blitt hans varemerke, og du får en fengende blanding av avanserte folkpoplåter med skiftende rytmer og stemninger. Eller slik Dagbladets anmelder oppsummerte debututgivelsen «Takk for at du synger på norsk, Austestad.»

Earlier Event: March 23
Håkjohn
Later Event: March 28
Croí an Cladagh